سیر_الی_الله

۰۹ آبان ۱۴۰۲ 6970

#سیر_الی_الله
استاد تحریری:
توکل در امور دنیائی
فردى به پیامبر اکرم (ص)گفت: یا رسول اللّه‏! آیا شترم را ببندم و توکل کنم یا رهایش نمایم و به خدا توکل کنم؟ حضرت در پاسخ او فرمود: «زانوى شترت را ببند و بر خدا توکل نما.»
هم چنین امام صادق علیه‏ السّلام مى‏فرماید: «عده‏اى از اصحاب رسول خدا صلّى‏ اللّه‏ علیه‏ وآله‏ وسلّم زمانى که آیه‏ ى «وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ»؛ (و هر کس بر خدا اعتماد کند پس خدا براى وى بس است.) نازل شد، درهاى (خانه را به جهت بى‏ کارى) بستند و به عبادت روى آوردند و گفتند: ما کفایت شدیم! خبر به پیامبر صلّى‏ اللّه‏ علیه‏ وآله‏ و سلّم رسید، حضرت عدّه‏ اى را نزد ایشان فرستاد و فرمود: چه چیزى شما را بر این کار وادار کرد؟ گفتند: یا رسول اللّه‏! رزق‏ها ضمانت شده است، لذا به عبادت روى آوردیم. حضرت فرمود: کسى که این گونه باشد، استجابت نمى‏ شود، بر شما باد به خواستن.» کسانى هم که بدون توجه به این عامل، تنها بر سعى خود تکیه نموده‏ اند، بیهوده در تلاش‏اند.امیرمؤمنان على ـ علیه‏ السّلام ـ مى‏فرماید: «ایّاک و الثقه بنفسک فانّ ذلک من اکبر مصائد الشیطان.»
بپرهیز از این که به خودت مطمئن باشى؛ زیرا این امر، از بزرگ‏ترین دام‏هاى #شیطان است.
راه صحیح آن است که انسان جایگاه هر یک از عوامل تأثیرگذار در #طریق_سلوک را شناخته و از هرکدام به میزان اثرگذارى آن در طریق کمال خود بهره جوید؛ چنان که پیامبر اکرم صلّى‏ اللّه‏ علیه‏ وآله‏ و سلّم از جبرئیل علیه‏ السّلام از #توکل پرسید: او عرض کرد: علم به این که مخلوق نه ضرر مى‏ زند و نه سود مى‏ دهد و عطا و منعى ندارد و #اظهار_یأس از مردم و هنگامى که بنده این گونه بود، براى کسى جز خدا عمل نکند و جز به خدا امید نداشته و از او نمى‏ ترسد و در کسى جز خدا طمع ندارد، پس توکل این است.» یعنى با این که شخص، تمامى فعالیت‏هاى ظاهرى‏ اش را انجام داده و روابط اجتماعى‏اش را برقرار مى‏ کند، لکن قلبش بر مبدأ مستقل و لایزال الهى توجه و ایمان دارد و اثر واقعى را از او مى‏ خواهد و از این جهت، براى غیر او کارى انجام نمى‏دهد.

دیدگاه‌ها

تماس با ما