تائبین

۱۸ بهمن ۱۴۰۲ 7837

#تائبین

«الهی! إِنْ کَانَ النَّدَمُ عَلَى الذَّنْبِ تَوْبَهً فَإِنِّی وَ عِزَّتِکَ مِنَ النَّادِمِینَ وَ إِنْ کَانَ الِاسْتِغْفَارُ مِنَ الْخَطِیئَهِ حِطَّهً فَإِنِّی لَکَ مِنَ الْمُسْتَغْفِرِینَ.»

خدایا! اگر پشیمانی بر گناه توبه محسوب می‌شود، به عزتت قسم من از پشیمانان هستم و اگر استغفار از خطیئه، موجب ریزش گناه است، من از استغفار کنندگان درگاه تو هستم.

آن چه برای مؤمن حائز اهمیت است توجه به #سخط_و_غضب حق تعالی و دوری از جوار قرب اوست چنان که خدای متعال خود در قرآن شریف می‌فرماید:
{وَ مَنْ یَحْلِلْ عَلَیْهِ غَضَبی‏ فَقَدْ هَوى‏}

و کسی که غضب من بر او فرود آید حتماً به سرازیری سقوط کرده است.

:به همین جهت بنده‌ی مؤمن، هیچ گاه به سخط دیگران توجه ندارد و همواره نگران این است که کارهایش مورد سخط حق تعالی قرار نگیرد که اگر خداوند از او خشنود باشد،‌ باکی نخواهد داشت اگر مورد سخط عالم قرار گیرد، هر چند این شیوه برای او به از بین رفتن منفعت یا رسیدن به ضرر منجر شود.

حضرت امام علی (علیه السلام) به محمد بن ابی بکر نوشت:

«فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ لَا تُسْخِطَ رَبَّکَ بِرِضَا أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ فَافْعَلْ؛ فَإِنَّ فِی اللَّهِ خَلَفاً مِنْ غَیْرِهِ وَ لَا فِی شَیْ‏ءٍ خَلَفٌ مِنَ اللَّه.»

اگر بتوانی که پروردگارت را با رضایت هیچ یک از مردم غضبناک نکنی، این کار را بکن؛ زیرا در خداوند عزوجل جانشینی برای او خواهد بود و در چیزی غیر خداوند، جایگزین او نیست.

برای خود نشاید در تو پیوست
همی‌سازیم تا رای تو باشد
دو عالم را به یک بار از دل تنگ
برون کردیم تا جای تو باشد

البته این حالت، نیاز به #تمرین دارد تا به قوت ایمان تبدیل شود.

دیدگاه‌ها

تماس با ما